Analýza rozhodujících vlivů na hodnotu vybraných rodinných domů v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá určením ceny vybraných pěti rodinných domů v Brně a následně definováním rozhodujících vlivů na jejich cenu. Teoretická část práce je věnována metodám oceňování a základním pojmům s tím spojeným. Rodinné domy jsou oceněny podle vyhlášky a to cenou zjištěnou. Dále je použita metoda přímého porovnání, kdy jsou oceňované nemovitosti porovnány se srovnatelnými nemovitostmi, které byly ve sledované době nabízeny. Byla vytvořena databáze těchto nemovitostí a poté stanovena tržní hodnota vybraných pěti rodinných domů.
The objective of diploma thesis is to determine the price of five selected houses in Brno and consecutively to define the factors governing their price. The theoretical part is devoted to methods of real estate valuation and fundamental concepts involved. Family houses are valued according to valid Czech regulations and the price is determined. Above that the sales comparison approach is used comparing valuated properties with comparable properties that have recently been offered. A database of such properties has been created and the market value of five selected houses was determined.
Description
Citation
NAVRÁTILOVÁ, M. Analýza rozhodujících vlivů na hodnotu vybraných rodinných domů v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2016-06-22
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Analýza rozhodujících vlivů na hodnotu vybraných rodinných domů v Brně. Závěrečnou práci obhajovala jasně srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupovala velmi dobře. Na otázky komise odpověděla dobře. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedla dostačující odpovědi. Státní zkušební komice závěrem konstatovala, že diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO