Diagnostika poruch elektrických strojů pomocí vibrací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci se podíváme na problematiku zdrojů vibrací v asynchronním motoru a jejich vliv a rizika na chod motoru. Poznáme rozdělení zdrojů vibrací, zaměříme se na závady ložisek a na dynamickou i statickou excentricitu. Zaměříme se také na metodiku analýzy vibrací. Provedeme měření na laboratorních asynchronních strojích a provedeme analýzu ložisek a excentricit.
The task of this thesis is to introduce the problems of vibrafon sources in asynchronous motor and their effects and risks to the engine. We will classify the sources of vibration, we will focus for the defects of bearings and for dynamic and static eccentricity. The thesis includes vibration measurement for asynchronous motor, analysis and evaluation of bearings defects and eccentricities.
Description
Citation
ČECH, R. Diagnostika poruch elektrických strojů pomocí vibrací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (člen) Ing. Josef Šunka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma Diagnostika poruch elektrických strojů pomocí vibrací. Prezentace měla dobrou úroveň. Student odpověděl na všechny 3 otázky oponenta vyhovujícím způsobem, u otázek v diskuzi někdy mírně váhá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO