Moderní přístupový systém

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na návrh schématu přístupového systému s autentizací uživatelů pomocí smart karet. V první části práce jsou popsány dostupné druhy identifikačních předmětů pro autentizaci uživatelů a také druhy čtecích zařízení. Druhá část se potom podrobně věnuje čipovým kartám, popisuje druhy čipových karet a také vnitřní strukturu a princip komunikace těchto karet se čtecími zařízeními. Tato část se věnuje primárně popisu java karet. Třetí část se zabývá kryptografií na platformě Java Card a věnuje se hlavně eliptickým křivkám. V kapitole čtvrté je představen protokol PACE, jsou rozebrány jeho dílčí části a způsob, jakým je tento protokol aplikován na čipové karty. Pátá část se věnuje detailnímu popisu navrženého přístupového systému, jeho dílčích částí a popisu funkčnosti a ovládání vytvořených aplikací.
The thesis describes the design of scheme for access system with user authentication via smart cards. The first chapter explains various types of identification items used for authentication of users and different types of readers and terminals, followed by chapter 2 with a deeper insight on smart cards with focus on their types, what internal structure and principle of communication with card readers are used, etc. with primary focus on Java cards. The third chapter describes Java Card cryptography - especially elliptic curve cryptography used on this platform. The fourth part focuses on PACE protocol with subsections dedicated to the individual parts of the protocol and its applicability to smart cards environment. Chapter 5 explains the proposed design of the authentication scheme elaborated in the thesis, including a detailed description of specific parts, their funcionality and exemplary usage in the created applications.
Description
Citation
VOMÁČKA, M. Moderní přístupový systém [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Martin Vaculík, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Nevlud, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mašek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
Proč jste při implementaci protokolu PACE použil v druhé a třetí části aritmetické operace s celými čísly místo body eliptické křivky? Byl řešen také vícefaktorový autentizační systém?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO