Univerzální měřicí zařízení pro mobilní sítě LTE

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Predmetom diplomovej práce je skúmanie možností realizácie univerzálneho meracieho zariadenia v sieti LTE. Sú popísané základy M2M komunikácie a trendy v IoT. Cieľom práce je nájsť optimálny hardvérový základ, na ktorom následne bude možné konfigurovať LTE modem a získať údaje o stave a kvalite pripojenia k sieti. Následne bude vykonaná séria testov za účelom zmerania parametrov siete a výsledky budú spracované k prezentácii na webovom serveri vo forme grafov.
In the diploma thesis, I’m dealing with the realization of the universal measuring device in the LTE network, describing the basics of the M2M communication and the trends in the IoT. I’m searching for the optimal hardware board, on which is going to be the LTE modem configured and the information about the state and the quality of the connection to the network gathered. Then, a set of tests to measure the parameters of the network is triggered and results are processed to be displayed on the web server as set of graphs.
Description
Citation
DE GROOT, Š. Univerzální měřicí zařízení pro mobilní sítě LTE [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Lares, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Minář (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
Bylo by možné nahradit vybrané embedded zařízení Raspberry Pi 2 modelem Intel Galileo Gen 2? Co by taková případná změna vyžadovala? student stručně odpověděl Jak byl vyřešen problém simultánního přístupu na sériovou linku v případě získávání požadovaných parametrů? student daný poblém nevyřešil V práci na straně 20 je uvedeno, že sériová linka byla nakonfigurována s rychlostí 460800 bit/s. Na straně 21 je ovšem uvedena rychlost 9600 bit/s. Pokud se nejedná o chybu, vysvětlete rozdíl. student zdůvodnil využití daných rychlostí Z jakého důvodu byla pro tvorbu grafů vybrána knihovna chart.js a ne např. Google Charts nebo Highcharts? Bylo pro přenos souborů směrem na server využito šifrovaného spojení? student odůvodnil využití knihovny
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO