Zefektivnění výroby držáku jehelní tyče

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá výrobou součásti držáku jehelní tyče pro firmu MINERVA BOSKOVICE, a.s. za účelem návrhu zefektivnění výroby. První část diplomové práce je věnována rozboru použitých technologií na výrobu součásti. Druhá část práce je zaměřena na rozbor součásti a její stávající výrobu. Ve třetí části je proveden návrh inovace výrobního procesu obsahující popis přípravku a nových strojů použitých pro výrobu, volbu nástrojů, technologický postup a strojní výpočty. V poslední části je zhodnocena stávající a nově navržená výroba s jejich vzájemným porovnáním.
This diploma thesis deals with the manufacturing of the needle bar holder for the company MINERVA BOSKOVICE, a.s. to propose the efficient production. The first part of diploma thesis is dedicated to the analysis of the technologies used for manufacturing the component. The second part of the thesis is focused on the analysis of the component and its current production. The third part suggests a design for a manufacturing process innovation containing the description of a new machine used for manufacturing, tool selection, technological process and mechanical calculations. The last part evaluates the current and a newly designed production and makes a comparison between the two ways.
Description
Citation
PADĚRA, R. Zefektivnění výroby držáku jehelní tyče [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica (místopředseda) doc. Ing. Vít Jan, Ph.D. (člen) Ing. Jan Strejček, Ph.D., MBA (člen) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Geometrie použitých řezných nástrojů 2. Povlakování řezných nástrojů 3. Náklady na výrobu přípravku Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO