Studie řízení výrobního procesu vybrané komponenty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá studií řízení výrobního procesu vybrané komponenty v akciové společnosti ŽĎAS. Touto komponentou je odlitek. První část je zaměřena obecně na výrobní proces odlitku, který začíná nabídkou, jejím zpracováním, návrhem výrobního postupu, výrobou odlitku včetně jeho zkoušení, dle požadavků zákazníka strojním opracováním, kdy poslední fází zakázky je přeprava výrobku k zákazníkovi. Druhá část je zaměřena na výrobní úsek formovny, kde jsou popsány vstupy a výstupy formovny, výroba formy a vyhodnocení plnění plánu výroby odlitků ve sledovaném období. V závěrečné části jsou uvedeny návrhy, které by měli vést ke zlepšení výroby, podmínky jejich realizace a možné přínosy.
This diploma thesis deals with a study on production process management for a selected component of the joint-stock company ZDAS. This component is cast piece. The first section is paying attention to the production process of a cast piece, starting from the offer, offer processing, proposal of manufacturing process, production of a cast piece inclusive of testing and, according to customer´s requirement, rough machining, where the last phase of order is a transport of product to customer. Another section is focusing on the productional subdivision of the moulding shop, where the moulding shop inputs and outputs, the mould making are described as well as evaluation of the plan fulfilment of castings production in the monitored periond. The closing section contains proposals that should lead to the improvement of production, conditions of their implementation and potential contributions.
Description
Citation
LOČÁRKOVÁ, H. Studie řízení výrobního procesu vybrané komponenty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (člen) Ing. Vladimír Maixner, MBA (člen)
Date of acceptance
2016-06-22
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1.Popis odlitků ve firmě. 2.Rozbor terminologie ve slévárenství. 3.Kontrola a snížení nemocnosti. Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO