Emisivita a její vliv na odvod tepla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá problematikou emisivity a jejího vlivu na odvod tepla. V první části jsou popsány základy tepelného managementu, problematika emisivity a jejího měření. V druhé, experimentální části, jsou měřením zjištěny hodnoty emisivit zkoumaných vzorků. Tyto hodnoty jsou poté využity jako výchozí podmínky pro tepelné simulace. V poslední části jsou srovnány naměřené a odsimulované výsledky a je vyhodnocen vliv emisivity na odvod tepla.
This work deals with the issue of emissivity and its impact on the heat dissipation.The first part describes the basics of thermal management, the issue of emissivity and its measurement. In the second, experimental part, are dedicated the emissivity values of examined specimens. These values are then used as initial conditions for the thermal simulation. In the last part are compared the measured results and the simulated results and is evaluated the impact of emissivity for the heat dissipation.
Description
Citation
GANČEV, J. Emisivita a její vliv na odvod tepla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) Ing. Bohuslav Res, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Špinka (člen) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (člen) Ing. Kristýna Jandová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-08
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. 1) Proč se tolik liší plocha chladiče 1 a 2? 2) Jak se mění teplota se změnou povrchové úpravy chladiče?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO