Analýza a hodnocení rizik vybraných technologií výstavby stavebních konstrukcí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práca je zameraná na identifikáciu, analýzu a hodnotenie rizík v troch základných oblastiach (kvalita, enviroment, bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci). V práci je analýza rizík vyhotovená podľa normy ČSN ISO 31000:2010 Manažment rizík – Princípy a smernice. K posúdeniu rizík vybraných stavebných technológii boli zvolené nasledujúce metódy – analýza spôsobov a dôsledkov porúch (FMEA), Paretov diagram, analýza príčin a dôsledkov (Ishikawa diagram) a analýza typu motýlik. Pomocou týchto metód sú ohodnotené vybrané riziká s návrhom opatrenia na zníženie jeho hodnoty a dopadu. Cieľom diplomovej práce je identifikovať, posúdiť a analyzovať riziká a spracovať jednoduché nástroje pre jeho riadenie a elimináciu.
The thesis is focused on the identification, analysis and assessment of risks in three key areas (quality, environment, occupational safety and health). The paper made a risk analysis according to ISO 31000: 2010 Risk Management - Principles and guidelines. The risk assessment of selected construction technologies were chosen following methods - analysis methods and consequences of failures (FMEA), Pareto diagram, analysis of the causes and consequences (Ishikawa) and analysis of the type of butterfly. Using these methods are evaluated selected risks to propose action to reduce its value and impact. The aim of this thesis is to identify, assess and analyze the risks and handle simple tools for the management and elimination.
Description
Citation
ŠIFROVÁ, S. Analýza a hodnocení rizik vybraných technologií výstavby stavebních konstrukcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Řízení rizik stavebních konstrukcí
Comittee
doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Drahomír Novák, DrSc. (místopředseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-23
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Analýza a hodnocení rizik vybraných technologií výstavby stavebních konstrukcí. Diplomantka na otázky oponentky odpověděla. Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila. Výsledky obhajoby diplomové práce byly uznány na základě SZZ ze dne 23. 6. 2016.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO