Posouzení výkonnosti firmy pomocí statistických metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá posouzením finanční výkonnosti podniku pomocí statistických metod. Teoretická část popisuje problematiku potřebnou pro zpracování praktické části, finanční ukazatele, časové řady, regresní analýzu a korelační analýzu. V praktické části je proveden výpočet vybraných finančních ukazatelů, poté je využito statistických metod k predikci budoucího vývoje a k odhalení závislostí mezi jednotlivými ukazateli. Poslední část obsahuje návrhy na zlepšení současné situace.
The master’s thesis deals with the assessment of the financial performance of the company using statistical methods. The theoretical part describes the issues necessary for the practical part, financial indicators, time series, regression analysis and correlation analysis. In the practical part of the work is a calculation of selected financial indicators, then statistical methods are used to predict future developments and to detect dependencies between the indexes. The last section contains suggestions for improving the current situation.
Description
Citation
HERČKOVÁ, S. Posouzení výkonnosti firmy pomocí statistických metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (předseda) Mgr. Stanislav Nisler (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-08
Defence
otázky vedoucího: zodpovězeno otázky oponenta: zodpovězeno RNDr. Chvátalová: Proč je rentabilita tržeb tak nízká? zodpovězeno RNDr. Chvátalová: Uvažovala jste o vytvoření programu, který by byl pro firmu vhodný? zodpovězeno doc. Chalupský: Poskytnutí skonta při včasném placení - do jaké míry je to možné v této oblasti? jaká by byla výše skonta? zodpovězeno Ing. Videcká: Z jakých podkladů jste vycházela? má nějaký informační systém? zodpovězeno Mgr. Nisler: Jak se firmy dotkla situace ve stavebnictví? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO