Pomocná jeřábová kočka licího jeřábu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou návrhu jeřábové kočky. Konkrétně se jedná o pomocnou jeřábovou kočku, s požadovanou nosností 65 000 kg, uloženou na mostovém jeřábu, který je situován uvnitř haly ve slévárně. V prvních kapitolách je zpracován návrh mechanismu zdvihu a pojezdu, který je v závěru doplněn o pevnostní kontrolu rámu. Tento celek pak vede k výstupu, jímž je výkresová dokumentace.
This master thesis deals with issue design of crab trolley. Concretely is acted about auxiliary crab trolley with required capacity 65 000 kg. This crab is on overhead crane, which is situated at hall of foundry. In particular chapters is processed design of lifting mechanism and travelling mechanism, which is amended to strength control of frame. This whole leads to output solutions, which is drawing documentation.
Description
Citation
ADAM, P. Pomocná jeřábová kočka licího jeřábu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Leopold Hrabovský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Břetislav Mynář, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Vaverka, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička (člen) Ing. Jan Pokorný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO