Návrh pohonu se stejnosměrným motorem, pro náhradu krokového motoru 3D tiskárny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je vytvoření modulu pro řízení DC motoru za pomocí signálů, které se používají pro řízení krokového motoru. Modul bude následně implementován do stávající 3D tiskárny. Součástí práce je i testování nového pohonu a jeho porovnání s dosavadním krokovým pohonem, v práci budou srovnány výkony obou pohonů z hlediska kvality 3D tisku.
The subject of this thesis is to create a module for control DC motor using signals which are used to control a stepper motor. The module will be implemented into existing 3D printer. This work also includes testing of a new drive and its comparison with the prior stepper drive. The thesis also contains comparison of performance of both drives in terms of quality 3D printing.
Description
Citation
KRÁLÍK, J. Návrh pohonu se stejnosměrným motorem, pro náhradu krokového motoru 3D tiskárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Kazimierz Peszynski (člen) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Profant, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Březina, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Majer, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Student prezentoval výsledky své práce na dobré technické úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO