Návrh veřejného osvětlení pro zvýšení bezpečnosti silničního provozu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá zhodnocením stavu vybraných soustav veřejného osvětlení. S využitím měření a výpočtu světelně technických veličin jsou tyto soustavy porovnány s normou pro osvětlení pozemních komunikací. Nevyhovující soustavy jsou s využitím software DIALux navrženy tak, aby požadavky normy splňovaly. Část práce je věnována také problematice osvětlení přechodů pro chodce, vlivu barvy ve veřejném osvětlení a ekonomickému zhodnocení.
This paper is focused on quality assessment of public lighting systems. These systems are compared to the standard requirements of road lighting rules. Inconvenient systems are redesign with help of lighting design software DIALux in order to fulfill these rules. Part of this paper is dedicated to other issues like pedestrian crossings, color effect and economy.
Description
Citation
KREJČÍ, M. Návrh veřejného osvětlení pro zvýšení bezpečnosti silničního provozu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Koláček (člen) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. David Svída, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce a odpovídal na otázky oponenta a následující otázky komise: - jak hodnotíte osvětlení některých náměstí v úrovni očí řidiče, - vysvětlete zmiňované potenciální snížení nehodovosti o 52 %, - jaké jsou následky použití osvětlení, které nesplňuje předepsané normy, - k čemu slouží ostatní vyhodnocovací roviny osvětlení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO