Analýza a vyhodnocení rizik dopravně spediční firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu a vyhodnocení rizik v dopravně spediční firmě – Doprava Vícha s. r. o. Práce popisuje současnou situaci v dopravě, příslušnou legislativu a metody k analýze a vyhodnocování rizik – FMEA, WHAT IF. Dále popisuje současný stav ve firmě a analyzuje příčiny vzniku a dopady rizik spojených s přepravou nákladními vozy. Na základě provedených analýz navrhuje sadu opatření, jak tyto rizika zmírnit. Přílohou práce je provozní příručka pro řidiče se soupisem postupů chování v rizikových situacích.
This diploma thesis deals with an analysis and evaluation of risk in the freight transport company – Doprava Vícha s. r. o. The thesis describes the current situation in a freight transport industry, an applicable legislation, and risk analysis methods FMEA and WHAT-IF. Further the thesis analyses risks of a freight transportation and describes the company Doprava Vícha s. r. o. in detail. The thesis proposes a set of actions in order to minimize identified risks. The handbook with most important actions and advices for drivers is attached.
Description
Citation
ČEGAN, T. Analýza a vyhodnocení rizik dopravně spediční firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-30
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Analýza a vyhodnocení rizik dopravně spediční firmy. Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Komise položila otázky k diplomové práci: Organizaci spedice ve firmě a v ČR a sledování technického stavu vozového parku. Na jaká rizika byl položen hlavní důraz? Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO