Projekt systému bezpečného podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se věnuje programu Bezpečný podnik, který je na území České republiky znakem nadstandardního zájmu společnosti o bezpečné pracoviště, ochranu zdraví zaměstnanců a systémové pojetí řízení těchto oblastí. Práce je rozdělena na více částí. Teoretickou, kde je uveden obecný postup analýzy rizik, legislativní povinnosti zaměstnavatele vzhledem k těmto rizikům a také rozbor pracovní úrazovosti a jejího vývoje na území České republiky. V analytické části je představen program jako takový, jeho původ, směrnice a normy, ze kterých vychází, kontrolní oblasti a v neposlední řadě také jeho výhody a nevýhody. Dále je zde provedena analýza současného stavu konkrétní firmy. Praktická část je věnována návrhům studenta na zlepšení. Konkrétně analýze a hodnocení rizik pro vybraná pracoviště společnosti Teplárny Brno, a.s. a popis odstranění nedostatků z dílčích kontrol celkového auditu pro obhájení osvědčení Bezpečný podnik.
Diploma thesis is focused on Safe company (original name „Bezpečný podnik“) program, which is in Czech Republic symbol for company´s extra care of safety workplace, protection of employee´s health and systemic conception of those sections. Thesis is split in more parts. Theoretical, where is stated general procedure of risk analysis, employer´s law obligations towards those risks and analysis of work accidents and its evolution in Czech Republic. In analytical part is introduced program itself, its origin, law sources, control areas, and then also its advantages and disadvantages. Realization of concrete company´s risk analysis comes as next. Practical part contains mainly student´s suggestions for provisions in field of risks rating and analysis for concrete workplaces of Teplárny Brno, a.s. Lastly, description of deficit removal from fractional inspections for upholding the certificate of complex Safe company´s audit is described.
Description
Citation
RES, D. Projekt systému bezpečného podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (předseda) prof. Ing. Přemysl Janíček, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) RNDr. Pavel Popela, Ph.D. (člen) Mgr. Vladěna Štěpánková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Projekt systému bezpečného podniku. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupoval výborně. Na otázky komise odpověděl výborně. Zodpověděl otázky oponenta i vedoucího závěrečné práce. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO