Modelování rizik v dopravě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá teoretickými východisky pro modelování rizik v dopravě a optimalizací s využitím agregovaných dopravních dat. V práci je navržen postup a implementována aplikace, řešící síťovou úlohu pro speciální případ nejkratší cesty mezi geografickými body. Dále je navržen postup pro ohodnocování cest v závislosti na četnosti výskytu dopravních incidentů podle reálných historických údajů. Součástí aplikace je grafické rozhraní pro prezentaci dosažených výsledků.
This thesis deals with theoretical basics of risk modelling in transportation and optimization using aggregated traffic data. In this thesis is suggested the procedure and implemented the application solving network problem of shortest path between geographical points. The thesis includes method for special paths evaluation depending on the frequency of traffic incidents based on real historical data. The thesis also includes a~graphical interface for presentation of the achieved results.
Description
Citation
LIPOVSKÝ, T. Modelování rizik v dopravě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik v informačních systémech
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-27
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Modelování rizik v dopravě Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO