Stanovení daňové zátěže při variantních řešeních pořízení nemovitosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na daňovou problematiku, která se týká obchodování s nemovitými věcmi. V teoretické části popisuji základní pojmy a rozebírám jednotlivé daně, související s danou oblastí. V rámci diplomové práce bude porovnáváno daňové zatížení u vybraných modelových situací, které mohou nastat při prodeji, nákupu či pronájmu nemovité věci. Toto zatížení bude rozebíráno z pohledu fyzické osoby, osoby samostatně výdělečně činné a také právnické osoby.
This thesis is focused on tax issue, witch relates to real property trading. In the theoretical part of the thesis I describe the basic terms and deal with individual tax, which is related to the mentioned tax. In the context of the thesis will be compared to the tax burden for selected model situations that may arise in the sale, purchase or lease of real property. This load will be examined from the point of view of physical persons, to self-employed persons and also legal persons.
Description
Citation
PLŠKOVÁ, D. Stanovení daňové zátěže při variantních řešeních pořízení nemovitosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Radka Kantová, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2016-06-28
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Stanovení daňové zátěže při variantních řešeních pořízení nemovitosti. Závěrečnou práci obhajovala jasně srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupovala dobře. Na otázky komise odpověděla dobře. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedla dostačující odpovědi. Státní zkušební komice závěrem konstatovala, že diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO