Řízení provozních rizik dopravně spediční firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Problematika rizeni provoznich rizik je v moderni dobe dulezite tema k reseni. Moderni rychla doba, ktera prinasi mnozstvi zmen muze zapricinit vznik rizik, ktera mohou ohrozit provozni cinnost podniku. Nezalezi prilis na vlastnostech podniku, jeho velikosti, oboru podnikani a dalsich faktorech. Rizika jsou v podnikani vsudypritomna, podnikani je velmi rizikova cinnost. Kazdy podnik by proto mel mit zaveden system rizeni rizik respektive stanoven postup, jak rizikum celit. Diplomova prace se zabyva rozborem problematiky rizeni provoznich rizik, soucasnym stavem v dopravnim odvetvi a riziky plynouci ze specifik tohoto oboru. Na zaklade techto rozboru je zpracovana analyza rizik v konkretnim dopravne- spedicnim podniku. Vystupem prace je navrzeni protiopatreni proti pusobeni identifikovanych rizik respektive navrzeni obecneho postupu pri rizeni provoznich rizik firem podnikajicich v odvetvi dopravy.
An issue of operational risk management is in modern times an important topic to resolve. Modern fast time, which brings a number of changes may affect the occurrence of risks that may have impact on operating activities of a company. This fact, however, does not depend on the company characteristics like: size, business sector and other factors. Risks are ubiquitous in a business because a business is a very risky activity. Every company should therefore have a risk management system or a procedure to deal with them. This thesis focuses on an analysis of issues of an operational risk management, the current situation in the transport sector and the risks arising from specifics of the transportation sector. Further analysis of risk in specific transport-forwarding company is based on previously conducted analysis. The output of this work is to propose countermeasures to prevent the effects of identified risks or to propose a general procedure for the operational risk management of companies operating in the transport sector.
Description
Citation
SEDLÁČEK, M. Řízení provozních rizik dopravně spediční firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-30
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Řízení provozních rizik dopravně spediční firmy. Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Komise položila otázky: - Co je myšleno pojmem statický graf, který je uveden v diplomové práci? Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO