Řízení rizik ve společnosti PLASTIC BOX CZ, s.r.o.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou řízení rizik ve vybraném podniku. Popisovaná společnost nese název PLASTIC BOX CZ, s.r.o. a zabývá se výrobou plastových produktů. Teoretická část práce obsahuje vymezení dílčích částí, kterými jsou především identifikace, analýza a metody snižování jednotlivých rizik. Dále jsou definovány vhodné analytické metody související s procesem řízení rizik. V analytické části jsou rizika popisovaného podnikatelského subjektu identifikována za pomocí aplikace zvolených metod. Analýza rizik je provedena podle metody FMEA a je zpracována na konkrétní proces v podniku. V poslední části práce je navržen systém řízení rizik pro společnost PLASTIC BOX CZ, s.r.o., který má zajistit minimalizaci a prevenci možných rizik.
This diploma thesis deals with risk management of a selected company. The described company is called PLASTIC BOX CZ, Ltd. and it is engaged in the manufacture of plastic products. The theoretical part contains the definition of components, which are mainly identification, analysis and methods to reduce individual risks. Appropriate analytical methods related to the risk management process are subsequently defined. In the analytical part, risks of the business entity are identified using selected methods. Risk analysis is performed by the FMEA analysis and elaborated in the specific process of running the company. The last part of this thesis includes the design of a risk management system of operating the company PLASTIC BOX CZ, Ltd., which is meant to ensure minimization and prevention of possible risks.
Description
Citation
BREJCHOVÁ, I. Řízení rizik ve společnosti PLASTIC BOX CZ, s.r.o. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-29
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Řízení rizik ve společnosti PLASTIC BOX CZ, s.r.o. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Komise položila otázku, kde se v práci objevila problematika řízení rizik, který je uveden v názvu diplomové práce? Zpracování metody FMEA a její úprava. Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO