Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Smyslem finanční analýzy je celkové posouzení současné finanční a ekonomické situace podniku. Poukazuje nejen na silné stránky podniku, ale zároveň pomáhá odhalit případné nesrovnalosti ve finančním hospodaření. Závěry finanční analýzy slouží pro investiční a finanční rozhodování a taktéž pro informování vlastníků, věřitelů a dalších zájemců.
Purpose of financial analysis is to evaluate overall financial and economic situation of the company. The financial analysis points out not only strengths, but also helps to find out possible discrepancies in financial economy. Conclusions of financial analysis are used for investment and financial decision-making process and also to inform owners, creditors and other concerned party.
Description
Citation
OPLETALOVÁ, V. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
Ing. Jiří Baťka (předseda) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jan Solař, CSc. (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Jaroslav Rompotl (člen)
Date of acceptance
2009-06-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO