Porovnání ceny rozestavěné stavby RD v různých fázích výstavby s cenou provedených stavebních prací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je porovnání ceny rozestavěné stavby RD v různých fázích výstavby s cenou provedených stavebních prací. Ke zjištění cen rozestavěné stavby je využito různých metod výpočtů, které jsou navzájem porovnány. Zvolené metody jsou vypracování položkového rozpočtu stavby, zjištění ceny pomocí technickohospodářských ukazatelů a z cenových předpisů. Cena rozestavěné stavby a cena stavebních prací je stanovena ve třech fázích výstavby, tyto fáze jsou blíže popsány v samotné diplomové práci. Výsledky výpočtů jsou zpracovány v grafické podobě a v závěru diplomové práce jsou vzájemně porovnány. Vyřešení stanoveného úkolu je dosaženo vypracováním kompletního položkového rozpočtu stavby rodinného domu, bez venkovních úprav a přípojek. Z celkového položkového rozpočtu jsou vytvořeny dílčí rozpočty obsahující stavební konstrukce podle stanovených etap výstavby. Ve stejných fázích výstavby jsou provedeny výpočty i pomocí cenových ukazatelů a cenových předpisů. Cíl stanovený v diplomové práci je naplněn v závěru, kde jsou všechny zjištěné hodnoty popsány a porovnány. Z výsledku vyplývá, že využití výpočtových metod je dáno účelem, pro který jsou ceny zjišťovány. Potvrdilo se, že položkový rozpočet je nejpracnější ale zároveň nejpřesnější metodou, zbývající výpočty jsou převážně informativní a pro předběžné stanovení ceny vyhovující. Přínosem práce je ověření využití výpočtových metod pro různé fáze stavebního procesu.
The aim of this thesis is compare the price unfinished house in various stages of construction with the cost of executed construction. The price unfinished house was identified by various calculation. The various calculation were compared each other. The chosen methods are develop construction budget, determine prices through technical-economic indicators and of price regulations. Price unfinished buildings and the value of construction works is determined in three separate phases, these phases are described in the thesis itself. Calculation results are processed in graphic form and at the end of this thesis are compared with each other. Assigned task is achieved by a complete itemized budget for a house with no exterior modifications and connections. From final itemized budget are created sub-budget containing structure according to specified stages of construction. In the same stages of construction are made calculations by price indicators and price regulations. Target set in the thesis is filled at the end, all the values are described and compared. The results suggest the use of computational methods is determined by the purpose for which prices are measured. Labor and accuracy while itemized budget is confirmed, the remaining calculations are mainly informative and preliminary pricing satisfactory. The benefit of the work is to verify the use of computational methods for the different phases of the construction process.
Description
Citation
HANZLÍČEK, M. Porovnání ceny rozestavěné stavby RD v různých fázích výstavby s cenou provedených stavebních prací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Alena Superatová, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Porovnání ceny rozestavěné stavby RD v různých fázích výstavby s cenou provedených stavebních prací. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupoval zodpovědně. Na otázky komise odpověděl velmi dobře. K otázkám oponenta uvedl dostačující odpovědi. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO