Analýza nejvyššího a nejlepšího využití objektu v bývalém skladovacím areálu v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou nejvyššího a nejlepšího využití majetku (HABU). Nejprve jsou v práci rozebrány současné platné právní předpisy, teoretické pojmy a postupy z oblasti oceňování nemovitostí. Následně je popsána metodika Analýzy nejvyššího a nejlepšího využití. V praktické části byla analýza aplikována na reálný případ, konkrétně na bývalý skladovací areál stavební firmy, který se nachází v Brně – Maloměřicích. Pro tento areál byly navrženy varianty využití, z kterých byly postupnými zkouškami analýzy HABU vybrány, čtyři varianty, z nich byla zvolena jedna, která bude pro areál nejvyšším a nejlepším využitím
This diploma thesis focuses on the highest and best use analysis (HABU) of property. In first chapters there is mention about current legislation, theoretical terms and methods of property valuation in Czech republic. The next chapter describes a methodology for the highest and best use analysis. The analysis itself was applied to real case, specifically to a former storage area of the construction company, which is located in Brno - Maloměřice. For this area were designed scenarios of possible use and four of them were chosen using tests of HABU analysis. In the end, one of them was chosen which is being considered the highest and best use for this property.
Description
Citation
BÍZA, P. Analýza nejvyššího a nejlepšího využití objektu v bývalém skladovacím areálu v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2016-06-27
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Analýza nejvyššího a nejlepšího využití objektu v bývalém skladovacím areálu v Brně. Závěrečnou práci obhajoval jasně srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupoval výborně. Na otázky komise odpověděl velmi dobře. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedl dostačující odpovědi. Státní zkušební komice závěrem konstatovala, že diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO