Analýza a řízení rizik v oblasti BOZP ve výrobní společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na oblast managementu rizik v problematice bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP). Důkladná analýza současného stavu mapuje problematiku BOZP z pohledu legislativy, možnosti aplikace systémového přístupu a jednotlivých metod pro identifikaci, analýzu a hodnocení pracovních rizik. Vybrané metody jsou aplikovány na modelovém podniku, kde byla pro hodnocená rizika navrhnuta vhodná opatření k jejich eliminaci. Zvolená opatření a postup jejich zavedení do podniku, byla navržena s ohledem na jejich aplikovatelnost a efektivnost s možností budoucích modifikací dle rozvoje podniku.
The thesis is focused on field of risk management especially on issues in occupational safety and health (OSH). A thorough analysis of the current state mapping the OSH area from legislation and possibilities for application of the system approach and the various methods for identifying, analyzing and evaluation of occupational risks point of view. Selected methods are applied on the model of real enterprise, when after the risks evaluation was recommended appropriate measures to eliminate them. The chosen measures and the procedure implementation’s, was designed with regard to their applicability and effectiveness with the possibility of future modifications according to company development.
Description
Citation
BENEŠ, M. Analýza a řízení rizik v oblasti BOZP ve výrobní společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-29
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Analýza a řízení rizik v oblasti BOZP ve výrobní společnosti. Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Komise položila otázku, jak se v práci promítla problematika řízení rizik. A jak byly zpracovány grafy úrazovosti zaměstnanců. Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO