Nájemné bytů v Olomouci a faktory, které je ovlivňují

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce řeší téma tržního nájemného bytů v městě Olomouci, zjišťuje stav trhu nájmů a hodnotí faktory, které cenu na lokálním trhu nejvíce ovlivňují. To je provedeno na základě dat z realizovaných nájmů zjištěných z dotazníků, doplněných nabídkovými cenami realit. Data jsou roztříděna do jednotlivých dispozic (1+1 a 1+kk, 2+1 a 2+kk, 3+1 a 3+kk, 4+1 a 4+kk), jsou vzájemně porovnána a dále analyzována s textovým, tabulkovým i grafickým výstupem. Výzkum je v teoretické části podepřen právními a ekonomickými pojmy, které se u bytů vyskytují; poté jsou uvedena specifika realitního trhu a jsou komentovány změny v novém občanském zákoníku ohledně nájmů. V práci je též krátký pohled do teorie bytové politiky.
This diploma thesis examines market rents of flats in the town of Olomouc. It probes the condition of the local real-estate flat rent market and it assesses which factors affect the price the most. That is achieved on the basis of data of realized rents gathered via questionnaire and complemented with the supply real-estate prices. The data are sorted into four categories (1+1 a 1+k, 2+1 a 2+k, 3+1 a 3+k, 4+1 a 4+k) that are mutually compared and analyzed with textual, table and graphic output. In the theoretical part of this work, the research is supported with juridical and economical definitions, which appear on the real-estate flat market. The work then states the specifics of real-estate market and comments on the changes in the new civil code of law. It also gives a brief overview of the basics of the housing policy theory.
Description
Citation
NOVOTNÝ, J. Nájemné bytů v Olomouci a faktory, které je ovlivňují [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2016-06-23
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Nájemné bytů v Olomouci a faktory, které je ovlivňují. Závěrečnou práci obhajoval jasně srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupoval velmi dobře. Na otázky komise odpověděl velmi dobře. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedl dostačující odpovědi. Státní zkušební komice závěrem konstatovala, že diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO