Vliv reklamních ploch na pozornost řidiče

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá vlivem reklamních ploch na pozornost řidiče. V rámci teoretické části práce jsou shrnuty poznatky v oblasti vlivů reklam na pozornost řidiče, dále je přiblížena problematika záznamu pohybu řidičových očí, pomocí eye-trackingu, které bylo využito během provedeného měření. Analytická část čerpala z videozáznamů jízdních zkoušek poskytnutých Ústavem soudního inženýrství Vysokého učení technického v Brně. Získaná data byly zpracována a vyhodnocena za účelem zjištění trvání pohledů na reklamní zařízení v okolí komunikace.
This thesis deals with influence of advertisements on driver´s attention. Within the theoretical part are summarize findings in field of influence of advertisements on driver´s attention, it also clarified the idea of recording driver´s eye movement, which were used during the measurement. The analytical part draws from video records with driving tests provided by the Institute of Forensic Engineering of Brno University of Technology. Obtained data were processed and analyze in order to determine the durations of views on advertising devices in area of roads.
Description
Citation
BUGÁŇ, M. Vliv reklamních ploch na pozornost řidiče [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Expertní inženýrství v dopravě
Comittee
doc. Ing. Aleš Vémola, Ph.D. (předseda) Ing. Josef Libertín, CSc. (místopředseda) Ing. Albert Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bc. Marek Semela, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vintr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-17
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Vliv reklamních ploch na pozornost řidiče. Závěrečnou práci obhajoval srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že že k řešeným problémům přistupoval dobře. Na otázky komise odpověděl poměrně dobře. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedl dostačující odpovědi. Státní zkušební komice závěrem konstatovala, že diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO