Mezinárodní zdanění dividend

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na mezinárodní zdanění dividend z pohledu právnických osob. S ohledem na šíři tématu je práce orientována především na problematiku zdaňování dividend holdingových společností. Diplomová práce se zabývá popisem a analýzou relevantní právní úpravy, a to mezinárodní, unijní a vnitrostátní. Poznatky zjištěné analýzou jsou pak aplikovány v doporučeních pro holdingové společnosti.
The Master’s thesis is focused on international taxation of dividends from the perspective of legal entities. With regard to the scope of the topic deals with, the thesis focuses only on taxation of dividends issued by holding companies. The Master’s thesis deals with description and analysis of the relevant legislation, that is international, union and domestic legislation. The knowledge of the analysis is applied in recommendations for holding companies.
Description
Citation
JURČÁKOVÁ, R. Mezinárodní zdanění dividend [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Bačík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
otázky oponenta: zodpovězeno další otázky: doc. Myšková: vyplácení dividend pro právnické osoby; kde se promítne v účetnictví výplata dividend - zodpovězeno doc. Brychta: jaké faktory z pohledu zdaňování by měly být brány v potaz při tvorbě holdingové struktury - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO