Determinanty mzdového vývoje v regionech České republiky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou modelu, jenž vysvětluje vztahy mezi výší hrubé mzdy a zvolenými ekonomickými faktory v jednotlivých regionech České republiky. První část obsahuje vysvětlení termínů z ekonomické a statistické oblasti. Druhá část se zabývá tvorbou datové základny a numerickými výpočty modelu. Zde jsou uvedeny výsledky použitých analýz. Třetí část práce se věnuje zhodnocení získaných výsledků.
This master´s thesis deals with the creation of a model that explains the relationship between the amount of gross wages and selected economic factors in different regions of the Czech Republic. First part contains an explanation of terms of economic and statistical area. The second part deals with the creation of data basis and numerical model calculations. In this section the results of the analyzes are presented. The third part is focused on evaluation of the obteined results.
Description
Citation
BRODOVÁ, Z. Determinanty mzdového vývoje v regionech České republiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (předseda) Ing. Lucie Mašterová, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (člen) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
doc. Meluzín: Co bylo použito ze zdrojů čerpajících z bakalářských pracích a habitační práce? zodpovězeno prof. Dohnal: Máte představu, že by se z více podobných DP na podobné téma z různých zemí EU, dalo zjistit trendové heuristiky? zodpovězeno Ing. Koleňáková: Jsou zde další proměnné, které lze sledovat a případně porovnávat? zodpovězeno doc. Meluzín: co je to homoskedasticita a heteroskedasticita? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO