Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Obsahem diplomové práce je zhodnocení finanční situace dané společnosti v období od roku 2010 do roku 2014 za použití dostupných metod strategické a finanční analýzy. Následně jsou na základě těchto výsledků navrženy opatření pro zlepšení nedostatků v oblasti pohledávek, závazků, likvidity, rentability a celkové finanční situace společnosti.
Content of this thesis is to evaluate the financial situation of the company during the period from 2010 to 2014, using available methods, strategic and financial analysis. Subsequently on the basis of these results are suggested measures to improve the deficiencies in the assets, liabilities, liquidity, profitability and overall financial situation of the company.
Description
Citation
JANDERKA, J. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Iva Živělová, CSc. (předseda) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Zemánková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
otázky oponenta: zodpovězeno otázky vedoucího: zodpovězeno další otázky: doc. Kocmanová: ukazatelé rentability (výpočet pomocí EBIT), odkud byl čerpán EBIT, je to provozní výsledek hospodaření před zdaněním z účetní závěrky?, rapidní pokles výsledku hospodaření a u navrhnutých opatření není uveden dopad na výsledek hospodaření, připomínka k důkladnějšímu rozpracování důsledků opatření na ejdnotlivé ukazatele - zodpovězeno dr. Pavláková Dočekalová - připomínka k harmonogramu opatření dr. Zemánková - zavedení záloh u výběrových řízení - je to reálné, opravdu factoring pomůže, rozdělení zisku - existuje likvidita k vyplacení zisku - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO