Návrh metodiky transformace účetní závěrky vybraného podniku v souladu s IFRS pro malé a střední podniky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá převodem účetní závěrky sestavené dle platné české účetní legislativy vybrané společnosti na účetní závěrku v souladu se standardem IFRS pro malé a střední podniky. Praktická část práce se zaměřuje na konkrétní rozdíly ve vykazování účetních informací a v závěru diplomové práce jsou vymezeny dopady na finanční pozici a výkonnost účetní jednotky.
This thesis deals with the transfer of the financial statements prepared in accordance with the applicable Czech accounting legislation on a selected company financial statements in accordance with IFRS for SMEs . The practical part focuses on the specific differences in the reporting of financial information and the end of the thesis are defined impact on the financial position and performance of the entity.
Description
Citation
OŠMEROVÁ, J. Návrh metodiky transformace účetní závěrky vybraného podniku v souladu s IFRS pro malé a střední podniky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (předseda) prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (místopředseda) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen) Ing. Veronika Hedija, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Klíma (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
otázky vedoucího: odpovězeno otázky oponenta: odpovězeno Ing. Beranová: Víte v čem proběhlo přiblížení českého účetnictví k IFRS od 1. 1. 2016? - neodpovězeno Prof. Režňáková: Z jakého důvodu došlo k tak zásadní změně nákladových úroků? - Z důvodu následného dopočtení úroků ze závazků. Prof. Režňáková: Na str. 45 máte chybně uveden výpočet ukazatele ROA. - reagováno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO