Zabezpečení přenosu dat obecnými lineárními blokovými kódy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se v úvodu zabývá problematikou základních vlastností obecných lineárních blokových kódů, konkrétně pak vytvářením generující a kontrolní matice a způsoby dekódování obecných lineárních blokových kódů, načež jsou tyto teoretické poznatky uplatněny v další části bakalářské práce a to návrhu kódu a realizace kodeku. Další část práce je zaměřena na konkrétní návrh obecného lineárního blokového kódu splňujícího požadavky kladené zadáním. V této kapitole lze najít způsob vytváření generující matice kódu schopného opravit tři nezávislé chyby, dále vytváření kontrolní matice pro dekódování a korekční obvod schopný tyto chyby opravit. Součástí je také popis vytvořených programů. Na konci kapitoly je uveden příklad kódování a dekódování vytvořeného kódu. Navazující částí je realizace kodeku, kde je podrobně popsán způsob vytvoření kodéru a dekodéru lineárního blokového kódu a v následující navazující části je tento kodek odsymulován v programu Matlab Simulink. V poslední části jsou za pomoci programu Eagle vytvořeny desky plošných spojů pro kodér a dekodér.
This work deals with problematic basic characteristic common linear block codes, concretely with creation generating and controlling matrix and individual ways decoding common linear block codes and then are theoretic knowledge used in the next part bachelor’s thesis. Next part this work is bent on the concrete layout of common liner block code satisfactory specifications by submission. In this part it can by find way haw create generating matrix be able to correcting tree single errors then create control matrix for decoding and correct network for correcting errors. Programs are used in this work are explained there. In the end this part is example of coding and decoding. Lastly work is realization codec. In this part is description of coder and decoder realizations. This codec is simulating by program Matlab Simulink in part five. In last part are create boards of printed circuits by program Eagle for coder and decoder.
Description
Citation
DZURENDA, P. Zabezpečení přenosu dat obecnými lineárními blokovými kódy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Grepl (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) Ing. Patrik Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Reichert (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Jak a proč jsou různě zančeny matice?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO