Návrh designu a technologie výroby stupaček pro cestovní enduro

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na návrh stupaček pro cestovní enduro Honda Transalp XL700V z roku 2008. Pozornost je věnována návrhu designu stupačky, která je určena pro jízdu v lehkém terénu. Dále je rozpracována problematika volby materiálu z oblasti hliníkových slitin a ověření navržené geometrie pomocí metody MKP a Rapid Prototyping. Experimentální část se zabývá návrhem vhodných nástrojů, řezných podmínek a tvorbou NC programu v prostředí ShopMill. V závěrečné části je přiložena technická dokumentace a NC program.
The diploma thesis is focused on draft of footrests for endure Honda Transalp XL700V of 2008. Attention is paid to the draft of the design of the footrest which is, which is designed for driving in light off-road. There is also described the issue if the choice of the material from aluminium alloy and the verification of the methods of the designed geometry using FEM and Rapid Prototyping. The experimental part deals with the design of appropriate tools and cutting conditions and with the creation of the NC program in ShopMill. There is enclosed the technical documentation and the NC program in the final part.
Description
Citation
VRZAL, J. Návrh designu a technologie výroby stupaček pro cestovní enduro [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) prof. Ing. Jan Suchánek, CSc. (místopředseda) prof. Dr. Ing. Libor Beneš, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (člen) Ing. Miroslav Frost (člen) Ing. Petr Navrátil (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Přibližte blíže materiál obrobku. 2. Jaká další technologie by byla vhodná pro výrobu porotypu? 3. Obrobitelnost daného materiálu. 4. Jak byl řešen CNC program? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO