Ekonomická analýza výrobního procesu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V rámci magisterského studia na Fakultě strojního inženýrství VUT v Br-ně jsem vypracoval diplomovou práci, která se zabývá ekonomickou analýzou výrobního procesu. V úvodu diplomové práce jsou specifikovány nákladové položky, které nejvíce vstupují do výroby. Poté byla provedena jejich podrobná analýza, která je zakončena ukázkovým příkladem na optimalizaci výrobních nákladů. V druhé části se diplomová práce zabývá ukazateli růstu produktivity a ukazateli kritického výrobního množství. V závěru jsou porovnány dvě tech-nologické varianty výroby na základě zvoleného příkladu.
The final year thesis presented at the Faculty of Mechanical Engineering of the Technical University in Brno deals with economic analysis of the produc-tion process. Cost items are specified in the introduction of this thesis. After that the detailed analysis was made. This part of the diploma work is ended with a pattern example for optimalization of production costs. The second part of the diploma work deals with growth ratio of the productivity and with indica-tors of critical produced volume. In the conclusion of the diploma work there is a comparison of two technological alternatives of the production.
Description
Citation
RYBKA, L. Ekonomická analýza výrobního procesu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) prof. Ing. Ivan Baránek, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Brychta (člen) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen)
Date of acceptance
2011-06-23
Defence
V kapitole 2.6 se vychází z určitých konkrétních hodnot. Odkud jsou vzaty náklady na hodinu strojní a ruční práce ? V kapitole 2.6 je dále uvedena jediná břitová destička se kterou se realizuje obrábění. Odkud byly vzaty exponent a konstanta Taylorova vztahu a proč zde vůbec není uvedena hodnota doporučené řezné rychlosti? Co se vše dá a nedá zahrnout do režijních nákladů? Student komisi seznámil s obsahem DP a zodpověděl doplňující otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO