Tepelné čerpadlo vzduch - voda

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na tepelná čerpadla jako zařízení využívající zdroje nízkopotenciálního tepla pro vytápění objektů. Jsou zde charakterizovány jednotlivé druhy těchto zařízení podle principu činnosti a využívaných médií. Hlavní náplní práce je návrh kompaktního tepelného čerpadla typu vzduch-voda pro společnost PZP HEATING a.s. zahrnující návrh chladivového oběhu a jednotlivých komponent tohoto oběhu. V závěru práce je uveden návrh skříně tepelného čerpadla.
The master's thesis is focused on heat pumps as a device using sources of a low-potential heat for building's heating. There are individual types of these devices characterized by a principle of operation and used media. Main focus of this thesis is a design of a compact air-water heat pump for the company PZP HEATING a.s. consisting of a cooling circulation’s design and individual components of this circulation. Finally there is a proposal of the heat pump’s case presented at the end of this work.
Description
Citation
RATSAM, P. Tepelné čerpadlo vzduch - voda [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Technika prostředí
Comittee
doc. Ing. Eva Janotková, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Kavička, CSc. (člen) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Zodpovězeny dotazy oponenta. Ing. Hejčík se zeptal na způsob řízení vypárníků. Prof. Pavelek se dotázal na příčinu použití dvou výparníků místo jednoho většího.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO