Elektrické vlastnosti modifikovaných iontových kapalin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá iontovými kapalinami a využitím těchto kapalin jako elektrolytu v lithium-iontových akumulátorech. V práci jsou popsány základní vlastnosti sekundárních elektrochemických článků a vlastnosti iontových kapalin. V práci je také popsán postup modifikace a měření iontových kapalin. V práci jsou také uvedeny výsledky měření vodivosti a potenciálového okna modifikovaných iontových kapalin.
This thesis deals with ionic liquids and use of ionic liquids as electrolytes in lithium-ion batteries. Thesis describes basic characteristics of secondary electrochemical cells and characteristics of ionic liquids. Thesis also describes modifications and measurement of ionic liquids. Thesis also presents the results of measurement conductivity and potential window of modified ionic liquids.
Description
Citation
KULHAVÝ, M. Elektrické vlastnosti modifikovaných iontových kapalin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen) Ing. Jiří Špinka (člen) Ing. Ladislav Chladil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Rozpouští se i plyny v iontové kapalině? Kolika elektrodové měření bylo měření EIS? Jaký je princip čtyř elektrodového měření? Co způsobuje pokles měrné vodivosti s rostoucí koncentrací soli? Jaké jsou další parametry pro charakterizaci elektrolytu? Co je potenciálové okno?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO