Řízení inteligentní elektroinstalace pomoci SCADA systému Reliance

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá systémy, které slouţí dispečerskému řízení a sběru dat. V teoretické části jsou popsány jednotlivé systémy a jejich srovnání. V praktické části je vytvořen program pro řízení inteligentní elektroinstalace FOXTROT. V programu byla vytvořena vizualizace a vzdálené řízení. Výstupem praktické části je laboratorní návod.
This master's thesis deals with systems which are used for supervisory control and data acquisition. The theoretical part concerns with the single systems and their comparison. The practical section describes the designed program for control of smart wiring FOXTROT. The visualization and its remote control were created in this program. The result of practical part is a lab manual.
Description
Citation
BURIÁN, M. Řízení inteligentní elektroinstalace pomoci SCADA systému Reliance [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Žaneta Eleschová, Ph.D. (člen) Ing. David Mezera, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student seznámil komisi se svojí závěrečnou prací na téma Řízení inteligentní elektroinstalace pomoci SCADA systému Reliance. Student odpověděl na otázky oponenta a vedoucího práce. Doplňující otázku položili doc. Baxant. a doc. Toman. V rozpravě na některé dotazy odpovídal s nepřesnostmi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO