Optimalizace síťového provozu pomocí OMNeT++

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o programu OMNeT++ jakožto simulačnímu nástroji pro simulaci síťového provozu. Je zde popsána jeho instalace, základní funkce a jeho použití dohromady s nadstavbou INET framework. Dále je ukázáno sestavení jednoduché simulace, její části a analýza výstupu zpráv simulace. Je zde stručně vysvětlen pojem kvalita služby, který je dále v OMNeT++ prakticky implementován v názorných simulacích. Práce dále obsahuje dvě laboratorní cvičení a vzorové vypracované protokoly.
This diploma thesis deals with OMNeT++, a simulation tool for network traffic simulations. It describes its installation, basic functions and its use together with an extension INET framework. Further it shows construction of a simple simulation, its parts and analysis of the traffic output. Briefly it explains Quality of Service, which is further practically implemented in visual simulations. The paper further contains two laboratory exercises with model protocols.
Description
Citation
RYBNÍČKOVÁ, E. Optimalizace síťového provozu pomocí OMNeT++ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (místopředseda) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Bezpalec, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Bohumil Novotný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
Co jste sama programovala? Studentka použila framework, nebylo nezbytné programovat.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO