Biometrická identifikace otisku prstu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce v první části rozebírá obecně téma biometrie a hodnocení spolehlivosti biometrických systémů. Následně je popsán otisk prstu a jeho anatomické vlastnosti potřebné pro identifikaci osob. Jsou zmíněny druhy snímačů otisku prstu. Pro následnou praktickou realizaci je vysvětleno předzpracování obrazu, metody a postupy identifikace osob využívajících otisk prstu. V praktické části práce je realizován algoritmus pro identifikaci v programovém prostředí Matlab.
This master's thesis deals with fingerprint verification. The theoretical part consist of biometry identification systems and evaluating their reliability and robustness. After that we focus on fingerprints properties needed to identification. We mention several types of fingerprint sensors, which are generaly in public use. In practical part of thesis we deal with enhancement of fingeprint image and methods of identifications. At last we created software for fingeprint identification in programming environment Matlab.
Description
Citation
HODULÍKOVÁ, T. Biometrická identifikace otisku prstu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) MUDr. Šárka Sekorová (člen) Ing. Ondřej Číp, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Prof. Jan položil otázku, mohla byste vysvětlit odstranění šumu, použití FFT a převedení obrazu do frekvenčního spektra? Jak jste odstranila šum? Jakým způsobem jste použila FFT? Můžete specifikovat předzpracování obrazu? Co je to angulární filtr? Můžete načrtnout souřadnice, v jakých je tento filtr definován? Mohla byste načrtnout frekvenční charakteristiku filtru? Co se myslí odstraněním šumu? Co znamená komplexní filtrace? V jakém jazyce jsou vytvořeny programy? Jaké bloky programu jsou Vaše práce a které bloky programu jste převzala? Studentka obhájila diplomovou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO