Řízení datového toku v ISP síti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zaměřuje na řízení datového toku v sítích poskytovatelů připojení k Internetu. Zobrazen je problém agregace a s tím související přetížení síťových prvků. V teoretické části jsou popsány standardizované metody pro řízení datového toku. U vybraných zařízení jsou diskutovány mechanismy na ochranu proti přetížení. Práce zobrazuje měření, do jaké míry se vyskytuje ECN algoritmus v praxi. V práci je teoreticky popsán program HTB, který je doplněn nově popsaným algoritmem. Nový algoritmus je následně implementován do programu a testován na reálné síti ISP.
The thesis focuses on the control of data flow in networks of Internet service providers. The problem of aggregation and related overload network elements are shown. Theoretical section describes the standardized methods for managing data flow. The parameters associated with managing data flow are described for devices selected devices. The thesis displays measurements depicting to which extent the ECN algorithm occurs in practice. In the thesis is theoretically described HTB program, which is complemented by a newly described algorithm. The new algorithm is implemented into the program and tested on a real network ISP.
Description
Citation
DŮBRAVA, M. Řízení datového toku v ISP síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) prof. Ing. Ivan Baroňák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (člen) Ing. Radek Fujdiak, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
1. Jaké potenciální problémy/nevýhody přináší implementace daného algoritmu do dané sítě? Reagoval Agregace, snižování rychlostí - na úkor koho? Reagoval Realtimové aplikace, politika operátora? Reagoval Použití AC metod - řídí politiku směrovače? Reagoval Jaký je rozdíl mezi stávajícími algoritmy mezi tím co máte zaplaceno a softwarovým řešením? Přínos?/Motivace? Nereagoval přesně, ptáme se na konrétní řešení. Proč simulace trvala 18s, proč nebyl zvolen delší test když je pro větší firmy a obří korporáty? Delší simulace - Reagoval
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO