Sledování buněk v obrazech z holografického mikroskopu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje sledování buněk v obrazových sekvencích pořízených pomocí multimodálního holografického mikroskopu (MHM). Princip holografického mikroskopu je zde popsán společně s jeho aplikací pro záznam buněk. Hlavní část práce popisuje společný přístup pro segmentaci a sledování jednotlivých buněk v dlouhodobých záznamech. Navržený přístup je založen na modelu parametrických aktivních kontur se specifickými modifikacemi pro dosažení přiměřené přesnosti a robustnosti. Implementovaná metoda je zde detailně popsána včetně vyhodnocení a ukázky výsledků.
This thesis focuses on cell tracking in image sequences acquired using a multimodal holographic microscope (MHM). The principles of holographic microscopy are described together with the application in cells acquisition. The main part of the thesis describes a complete approach for segmentation and tracking of single cells in acquired in long-term sequences. The approach is designed based on parametric active contour models with specific modifications to achieve reasonable precision and robustness. The implemented method is described in detail, including the evaluation and demonstration of results.
Description
Citation
VIČAR, T. Sledování buněk v obrazech z holografického mikroskopu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Ctirad Hofr, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) MUDr. Jaromír Gumulec, Ph.D. (člen) Ing. Oto Janoušek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-08
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Janoušek, Ph.D. položil otázku - rozezná metoda překryv buněk? Doc. Hofr položil otázku - jaká je průměrná hmotnost buněk? Doc. Kolář položil otázku - Jaká by byla další aplikace? jak byste pokračoval v této práci? Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO