Znakově-orientované metody DNA barcodingu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá studiem znakově orientovaných metod DNA barcodingu. Úvod obsahuje informace o DNA barcodingu a znakově orientovaných metodách DNA barcodingu. V teoretické části je popsána metoda CAOS, metoda BLOG a metoda BLAST. V praktické části je popsána práce s programem BLAST a rovněž je zde popsána teorie a realizace vlastní metody. V závěru jsou shrnuty výsledky analýzy.
This work deals with character-based DNA barcoding. DNA barcoding and character-based DNA barcoding methods are described in the introduction. Another part contains information of method CAOS (Characteristic Attributes Organization), method BLOG (Barcoding with LOGic) and method BLAST. Programs are described in the practical part. The end contains results.
Description
Citation
KALIANKOVÁ, K. Znakově-orientované metody DNA barcodingu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Ctirad Hofr, Ph.D. (místopředseda) MUDr. Jaromír Gumulec, Ph.D. (člen) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) Ing. Oto Janoušek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Hofr položil otázku - znáte české ekvivalenty k uvedeným latinským názvům? Ing. Maděránková, Ph.D. položila otázku - Jaké jsou nevýhody a výhody BLASTu, co jiného by se dalo použít? Jak se porovnávají sekvence s referenčními? Doc. Kolář položil otázku - Máte v práci diskutovány srovnání s jinými postupy? Studentka obhájila diplomovou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO