Systém pro zpracování GPS dat z více mobilních zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce bylo vytvořit informační systém skládající se z mobilní aplikace, serveru a webové aplikace. Mobilní aplikace byla navržena pro operační systém Android a slouží k odesílání GPS souřadnic mobilních zařízení na server. Tato data jsou následně na servu zpracována a uložena do databáze. Webová aplikace zobrazuje aktuální polohu mobilních stanic ve skupině na mapě, dále zobrazuje historii polohy a statistické údaje. Pozici stanice je možné zpřesnit pomocí DGPS za předpokladu, že jedna ze stanic ve skupině je pevně na svém místě. Systém byl navržen a následně implementován s využitím moderních webových technologií a frameworků PhoneGap, Ionic, Node.js, Express, MongoDB, Mongoose a AngularJS. Dále byla provedena měření, která mají prezentovat vliv DGPS na přesnost určení polohy.
The aim of this thesis was to create an information system which consists of a mobile application, server and web application. Mobile application is designed for operating system Android and it is used for sending GPS coordinates of mobile devices to the server. These data are later processed by server and stored in database. Web application displays the current location of mobile devices in user group on a map, it also displays location history and statistics. Accuracy of the station location can be enhanced by using DGPS assuming that one of stations in a group does not change its location. The system was designed and then developed using modern web technologies and frameworks including PhoneGap, Ionic, Node.js, Express, MongoDB, Mongoose and AngularJS. Further measurements, that were performed, are supposed to present the effect of DGPS to location accuracy determination.
Description
Citation
JURČA, J. Systém pro zpracování GPS dat z více mobilních zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (místopředseda) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Jan Mašek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
Byla již data z GPS modulu při měření zpřesněna některou z jiných metod než DGPS? Jakou dostupnou metodu zpřesnění souřadnic pokládáte za nejefektivnější?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO