Laboratorní napájecí zdroj s digitální řídicí jednotkou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práca sa zaoberá detailným návrhom silových a riadiacich obvodov laboratórneho napájacieho zdroja pozostávajúceho z aktívneho usmerňovača v spojitom móde prúdu cievkou a meniča jednosmerného napätia. Výsledkom práce je návrh schém zapojenia pre jednotlivé časti zariadenia ako aj vhodných regulačných štruktúr s ich následnou implementáciou na zostavenom prototype.
This project deals with a design of power and control circuits for a laboratory power supply source, consisting of a continuous conduction mode active rectifier and DC/DC converter. Detailed design of input rectifier with active power factor correction, DC/DC converter and control circuits with their implementation to digital signal processor are the project results.
Description
Citation
ŠÍR, M. Laboratorní napájecí zdroj s digitální řídicí jednotkou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-08
Defence
Student prezentoval práci na téma Laboratorní napájecí zdroj s digitální řídicí jednotkou. Seznámil s konstrukcí zdroje jeho jednotlivých součástí a podrobně popsal jejich funkci a důvod použití. Věnoval se jak k popisu elektrické části tak návrhu mechanického krytu. Následně popsal zkoušení funkčnosti vytvořeného zdroje. Na základě zkoušení zdroje student prezentoval výsledky měření. Na otázky oponenta i komise odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO