Textilní štěrbinová anténa

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zaměřuje na návrh různých anténních struktur, založených na štěrbinových anténách, vytvořených v širší stěně obdélníkového vlnovodu. Jako substrát je použita 3D textilie, jejíž vlastnosti jsou zkoumány. Byly navrženy struktury, pracující s lineární i kruhovou polarizací, a další související struktury, sloužící k napájení a dělení výkonu. Struktury jsou navrženy tak, aby pracovaly na středním kmitočtu 8 GHz a v jeho okolí.
This diploma thesis is focused on design of various antenna structures, based on slot antennas, created in the wider wall of a rectangular-shaped waveguide. As the substrate, it is used a 3D textile material, while its properties are examined. They were designed structures, that operate with linear and circular polarization, and other related structures, that are used for feeding and power division. Structures are designed to operate at central frequency of 8 GHz and its vicinity.
Description
Citation
ŠPŮREK, J. Textilní štěrbinová anténa [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Blumenstein, Ph.D. (člen) prof. Ing. Dušan Kocur, CSc. (člen) Ing. Pavel Queisner (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO