Vizualizace vícerozměrných dat pomocí webových technologií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se věnuje problematice vizualizace dat. Vizualizace dat je užitečným nástrojem, jak prezentovat a získat nové informace, a tak dojít k lepším rozhodnutím. V teoretické části je rozebírána problematika analýzy dat. Dále jsou uvedeny významy a použití jednotlivých typů grafů a v další části je poukázáno na problematiku tvorby grafů. Jsou zmíněny základy grafického designu a tvorby webových stánek. Praktická část se věnuje vizualizaci dat ze zpracovaných výsledků analýzy řeči u pacientů s Parkinsonovou nemocí. Protože většina lidí v odborně zaměřených odvětvích, jako je například lékárenský průmysl, nemá nebo neumí pracovat se specializovaným softwarem (například program Matlab), byly vytvořeny, pomocí programovacího jazyku Python, výstupy ve formátu HTML tabulka a SVG. Obě tyto části jsou zapracovány do webové stránky, kterou lze jednoduše otevřít ve webovém prohlížeči, který je již nainstalován v drtivé většině počítačů, a to bez závislosti na používané platformě operačního systému.
Scope of this work is the problematic of data visualization. Data visualization is a useful tool to present and gather new information and thus get to better decisions. In theoretical part, data analysis topics are dealt with. Then specific types of graphs are listed and explained, and in next part problems with graph creation are pinpointed. Basics of graphic and web design are also mentioned. Practical part is focused on visualization of data of processed results of speech analysis, gathered from patients with Parkinson disease. Because majority of people in medical industry do not have, or is not able to work with specialized software (such as Matlab), outputs in HTML table and SVG format were created based on Python programming language. Both these parts are accommodated into webpage, which can be easily opened in web browser installed in most of computers regardless of operation system used.
Description
Citation
BURIAN, V. Vizualizace vícerozměrných dat pomocí webových technologií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Skapa, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Povoda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Mekyska, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
- Jak byste docílil plné interaktivity mezi tabulkou, tj při kliknutí an graf bz se v tabulce zvýraznila příslušná buňka v tabulce? - Jak byste řešil případ, kdy by jednotlivé proměnné v radarovém grafu měli řádově rozdílné hodnotz tak, aby byl graf čitelný? - Proč mají popiskz v ukázce grafu pojmenovaná zrovna X1 až X16? - Používáte v práci nějaké javascriptové frameworky? - Kolik je možné zobrazit v jednom čase grafů v jednom čase takto vytvořeným způsobem? - Je stránka tvořená v čistém HTML a JS? Jakým způsobem do řešení zapadá Python?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO