Elektromigrace tavidlových zbytků na povrchu DPS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce seznamuje s problematikou elektromigrace, tavidel a tavidlových zbytků. Obsahuje návrh metody měření povrchového izolačního odporu, informace o vybraných typech tavidel. Zaměřuje se na vliv teploty, vlhkosti a frekvence. Práce popisuje praktické měření rezistivity i ionizovatelných nečistot tavidlem kontaminovaného SIR obrazce na DPS. Je použita konduktometrická metoda a metoda měření SIR dle IPC-25-B a sledován vliv vlhkosti, teploty a přiloženého napětí na změnu povrchového izolačního odporu. V závěru jsou dosažené výsledky diskutovány.
Diploma thesis introduces the problems of electromigration, fluxes and flux residues. It includes a proposal for methods of measuring surface insulation resistance, information about selected types of fluxes and conformal coatings. It focuses on the influence of temperature, humidity. There are applied conductometric method and method of measuring SIR by IPC-25-B. The thesis describes the practical measurement of SIR and ionic contamination of PCB covered with flux and influence of RH, temperature and applied voltage is evaluated and discussed.
Description
Citation
TYLICH, O. Elektromigrace tavidlových zbytků na povrchu DPS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (místopředseda) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen) Ing. Helena Polsterová, CSc. (člen) Ing. Ladislav Chladil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-08
Defence
Jakým způsobem je ovlivněna migrace kovů teplotou? Jaké platí zákony pro difúzní procesy na povrchu DPS. Kolik měření bylo provedeno pro každý vzorek? Student seznámil zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO