Laboratorní ohřev vysokonapěťových kabelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá možnostmi laboratorního ohřevu vysokonapěťových kabelů. První část práce je vyhrazena pro popis tepla, jako fyzikálního jevu a veličin s teplem spojených. Druhá část se zabývá možnostmi měření teploty objektů v praxi a třetí část se zabývá možnostmi ohřevu kabelů s ohledem na prováděná měření podle norem ČSN. Praktická část diplomové práce byla zaměřena na popis fyzikálních jevů, probíhajících během měření pomocí vybraných metod na jednotlivých komponentech a optimalizaci výsledných hodnot pro praktická měření.
This thesis deals with options of laboratory heating of high voltage cables. First part of the work is reserved for description of heat as physical phenomenon and quantities connected with the heat. Second part deals with options of temperature measurements of objects in practical use and third part of the work deals with options of cables heating regarding the measurements according the ČSN rules. Practical part of diploma thesis is focused on physical phenomenon description, being under way during measurement using selected methods in individual components and optimization of results for practical measurements.
Description
Citation
VALA, M. Laboratorní ohřev vysokonapěťových kabelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-08
Defence
Student seznámil komisi se svojí diplomovou prací na téma Laboratorní ohřev vysokonapěťových kabelů. Posudky vedoucího a oponentky práce přečetl vedoucí práce Ing. Krbal. Student v rámci odpovědí na otázky oponentky práce vysvětlil chyby, které se vyskytly v jeho diplomové práci. Vedoucí práce Ing. Krbal předvedl zařízení vytvořené v rámci práce. Ing. Katovský uvedl připomínku týkající se používání vztahu, který student nedokáže vysvětlit. Dále položil otázku zaměřenou na vyjádření absolutní chyby měření. Student za pomoci vedoucího na tuto otázku odpověděl. Doc. Baxant se zeptal na frekvenci použitého indukčního ohřevu a na typ použitých transformátorů. Student tento dotaz osvětlil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO