Monitorování výpadků zkušebních stanic

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá monitorováním výpadků zkušebních stanic oddělení DS/ETC (Diesel Systems / Engineering Testing Center) společnosti Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě. Cílem monitorování je získání záznamu o každém prostoji, včasné upozornění na výpadek zkušební stanice stanice, umožnit zkušebním inženýrům editaci záznamu o prostoji a následně z nasbíraných dat vytvořit statistiky a Pareto analýzu. Na začátku práce bylo stručně popsáno oddělení ETC a dále pak obecně SCADA systémy. Následně byl navržen monitorovací systém na míru oddělení ETC a provedená implementace. Včasné upozorňování na výpadky bylo realizováno pomocí SMS zpráv z GSM modemu připojeném přímo k serveru. Zkušební inženýři mají k dispozici grafické rozhraní, kde mohou dané záznamy o prostoji editovat. Statistiky lze v grafickém rozhraní generovat individuálně na základě výběrového filtru. Implementovaný systém umožnil oddělení primárně se zaměřit pouze na řešení těch příčin výpadku, které povedou k největšímu snížení prostojů zkušebních stanic.
This thesis is about the monitoring of testing station downtimes at the DS/ETC (Diesel Systems / Engineering Testing Center) Bosh Diesel s.r.o. department in Jihlava. The goal of the monitoring is to get a record and an immediate warning for each machine downtime. The testing engineers are able to edit downtime reports and to create statistics and the Pareto analysis based on the reports. In the beginning of the thesis there are generally described the ETC department and the SCADA system. The monitoring system is designed and implemented based on the requirements of the ETC department. SMS messages sent via a GSM module what is connected directly to the server are used for immediate downtime warning. The test engineers have the graphic user interface what they can use to edit downtime reports. Statistics are generated individually based on the adjustable data filter. The department can focus primary on the finding out the reasons of the downtimes what leads to the biggest reduction of the test machine downtimes.
Description
Citation
ŠEBESTA, D. Monitorování výpadků zkušebních stanic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Martin Vaculík, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Nevlud, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mašek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
Popište proces stažení souboru Logfile.cps z CPS a rozpoznání nových událostí viz Obr.4.3. Je ošetřeno řízení přístupu k souboru Logfile.cps na CPS, kdy se v jeden okamžik pokusí o přístup k souboru jak CPS, tak i webový server? Obsahuje navržený systém nějaké zabezpečovací mechanismy? Například neoprávněné zasílání SMS zpráv přes GSM modul neautorizovanými uživateli či aplikacemi, zabezpečení účtů jednotlivých zkušebních inženýrů apod. Co je vlastní přínos? Je zajištěna synchronizace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO