Moderní anorganické slévárenské pojivové systémy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Problémem dnešní doby způsobeným různými druhy činností je veliký dopad na životní prostředí. To platí i pro slévárenský průmysl, který má na tomto znečištění poměrně velký podíl. Z toho důvodu se neustále vyvíjejí nová pojiva, která nebudou mít takový dopad na životní prostředí. Cílem této práce je seznámit s těmito druhy pojiv, které jsou šetrnější k naší již tak dost zdevastované planetě.
Today, the problem caused by various kinds of activities is a great impact on the environment. This also applies for the foundry industry, which has a relatively large share of this pollution. For this reason, constantly evolving new binders, which do not have such an impact on the environment. The aim of this work is to become familiar with these types of binders that are more friendly to our already devastated the planet.
Description
Citation
LORENC, M. Moderní anorganické slévárenské pojivové systémy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Ladislav Zemčík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Šenberger, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Cupák, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaňa, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Muselík (člen) Ing. Zbyněk Kuzma (člen) Ing. Ondřej Bouška (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Průběh a hodnocení obhajoby bakalářské práce: Student představil komisi nejprve svou práci pomocí prezentace. Následně byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta, včetně jeho dotazů. Poté byly pokládány dotazy k obhajobě bakalářské práce: 1. Proče se cementová pojiva do našich sléváren nerozšířila? 2. Popište pojivové systémy pro výrobu keramických forem. 3. Jaké znáte další moderní pojivové systémy?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO