Testování ventilačních vyústek pro kabinu osobního vozu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá experimentálním testováním ventilačních vyústek kabiny osobního vozu. V úvodní části jsou obecně charakterizovány vlastnosti proudění vzduchu a vlastnosti proudu vzduchu vycházejícího z vyústky. Následující část popisuje funkce a dopady ventilačního systému. Další část práce je věnována přehledu způsobů testování ventilačních vyústek. Dále je proveden průzkum použití vyústek v segmentu osobních vozů střední třídy. Stěžejní díl práce poté tvoří popis experimentu, jeho provedení pomocí vizualizace kouřem a použití laserového nože a vyhodnocení jeho výsledků.
This thesis deals with experimental testing of car cabin ventilation outlets. In first part the main characteristics of air flowing are made and applied on stream from outlet. Next part deals with function and impact of car cabin ventilation system. Another part is dedicated to overview of commonly used metod of outlet testing. Research of usage of different type of outlets in mid-class cars was made. The main part of this thesis is done in final part where the testing is described by the smoke visualisation with use of laser knife and evaluation of results is performed.
Description
Citation
DOHNAL, M. Testování ventilačních vyústek pro kabinu osobního vozu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
> Doc. Štětina se dotázal na použité zdroje v práci a na způsob provádění optimalizace/vyhodnocení. > Doc. Katolický se dotázal na tvrzení "větší výústka umožňuje lepší provětrávání". > Doc. Štětina se zeptal na použití termínu "průřez" a jeho použití při výpočtu Reynoldsova čísla. > Doc. Jaroš poukázal na nesprávné umisťování referencí (odkazů na zdroje) v textu práce. > Doc. Katolický se zeptal na způsob vyhodnocování výsledků, na vliv počtu lamel a na vliv přívodního potrubí na charakter proudění. > Dr. Charvát se dotázal na podmínky provádění experimentů. > Dr. Krejčí vznesl připomínku ke způsobu prezentace dat v tabulkách.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO