Možnosti manipulace s nástroji a obrobky u CNC obráběcích strojů v soudobé praxi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá detailním popisem automatické výměny nástrojů a automatické výměny obrobků u CNC strojů. Popisuje také veškeré náležitosti s problematikou spojené, jako jsou druhy zásobníků, způsoby uchycení nástroje v zásobníku, způsoby uchycení nástroje a obrobku ve stroji a možnosti manipulace s nástroji a obrobky. Vážený a pozorný čtenář tak získává rozšířený pohled na možnosti realizování automatické výměny nástrojů a automatické výměny obrobků. Zvýšený důraz klade autor na aktuálnost konstrukcí a metodik u těchto typů automatizace výroby na CNC strojích.
This bachelor's thesis deals with a detail description of authomatic tools change and automatic workpieces change of by CNC machines. Also it describes all matters connected with the issue, as types of bins, ways of clamping of tools and workpieces in the machine and possibilities of manipulation with tools and workpieces. This way dear and attentive reader gets wide look at the possibilities of realization of authomatic tools change and authomatic workpieces change. Author puts deeper emphasis at the actuallity of constructions and methods by these types of manufacturing automation at CNC machines.
Description
Citation
DOČEKAL, V. Možnosti manipulace s nástroji a obrobky u CNC obráběcích strojů v soudobé praxi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc. (místopředseda) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Andrš, Ph.D. (člen) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO