Návrh uložení předního kola závodního vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá konstrukcí těhlic předních kol závodního vozu Formula Student, a to vozu Dragon 5 závodního týmu TU Brno Racing. V práci je rozebrána konstrukce těhlic a jejich součástí, následně jsou s vybranými díly provedeny simulační MKP analýzy. Závěrem je srovnána sestava těhlice s těhlicí minulou.
This bachelor thesis deals with the construction of front wheel’s uprights of Formula Student racing car, Dragon 5 of racing team TU Brno Racing in particular. The thesis focuses on construction of the uprights and their parts. There are FEA simulation analysis made on chosen parts. Finally the configuration of this upright is compared with the previous one.
Description
Citation
BAXANT, R. Návrh uložení předního kola závodního vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Koláček (člen) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. David Svída, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací, zadáním, cíli práce a metodami pomocí, kterých cílů dosáhnul. Následně odpověděl na otázky oponenta. V diskuzi k bakalářské práci odpovídal na následující otázky: - jakým způsobem byla těhlice ověřena z hlediska spolehlivosti - jaké jsou možnosti tisku pomocí technologie SLM - jakým způsobem byly stanoveny zátěžné síly pro výpočet - jaký je rozdíl mezi navrženou těhlicí a těhlicí předchozí generace Formule Student z hlediska deformace
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO